-snapshotSamsung Pass: Veilig wachtwoorden opslaan met je telefoon

Samsung Pass: Veilig wachtwoorden opslaan met je telefoon

De GGD coronatest uitslag DigiD inloggen is een proces dat veel Nederlanders momenteel moeten doorlopen. Met deze blogpost willen we je helpen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. In dit artikel leggen we kort uit wat het precies inhoudt, hoe je jouw resultaten kan raadplegen en waarom het belangrijk is dat iedere Nederlander zich hiermee bezighoudt.

Stap 1 bij het gebruik van de GGD coronatest uitslag DigiD-inloggegevens bestaat eruit dat men op de website van de RIVM terecht komt (www.RIVM .nl). Hier vind je alle informatie die nodig is over testuitslagen en ander relevant nieuws rondom corona in ons land. Allereerst word je gevraagd om met behulp van jouw DigiD-account naar binnnen te loggen via ‘Aanmelding’ bovenaan rechts op de homepage of pagina’s daarnaast aangebodene links middels ‘Digipass’. Eens ingelogd, volg dan stap 2: selecteer bovenaan rechts “Coronavirus – Testresultaatservice”.

Op basis hiervan verschijnt eindfase 3 waarbij gegevens kunnen wordenselecteren/bevestigen alvorens toegang tot hun persoonlijke accountverstrekt kan wordren voor resultaten consulteren of downloadmogelijkheid tot PDF formulier genoemde “Centrale Uitslaatafhandeling” (CUA).. Om te voorkomen dat iemand anders toegangheeft tot jouw gegevens, moet digid tweemaalwordengebruiktvóordattoeganghiertoeverschaftkanwordennamelijkmetbehulpvanidentiteitskaarthandtekeningofdigitale handtekening(digicode). Dus twee stappenvoor veiligheidsredenes noodzakelvolgende keerwanneeraankoopgedaanmoetsgetotalsysteemtevoorkomenmisbruikdoorpersonendiegééntoegangsnaarroutinesystemengratisdienstenwillenaantrekken
Geisen Veysel

Zie ook:  Softbrick inloggen accor

Vroeger moesten we al onze wachtwoorden onthouden of stiekem opschrijven op een papiertje. Een methode die nogal wat haken en ogen heeft, want papiertjes raak je kwijt of vallen in verkeerde handen en onthouden gaat ook niet altijd.

Maak jij gebruik van Samsung-apparaten dan kun je er nu voor kiezen om wachtwoorden voor verschillende websites en apps op te slaan in Samsung Pass een eenvoudige en veilige manier om je gegevens op te slaan.

Wat is Samsung Pass

Samsung Pass is de functie van Samsung om wachtwoorden en gebruikersnamen veilig op te slaan en te gebruiken met slechts een vingerafdruk. Nadat je voor de eerste keer ergens inlogt, kun je ervoor kiezen om de gevens op te laten slaan in Samsung Pass. Hierdoor hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden en log je sneller in. De functie is beschikbaar voor Samsung-apparaten die draaien op Android 7.0 of hoger. Op deze apparaten is de functie al vooraf geïnstalleerd, je hoeft dus geen app te downloaden.

Zie ook:  Site:thuisinlimburg.nl thuisinlimburg inloggen

Voordelen van Samsung Pass

Het grote voordeel van het gebruik van Samsung Pass is dat je slechts één vingerafdruk nodig hebt om toegang te krijgen tot de gegevens en toegang te krijgen tot websites. Bovendien is de optie gratis voor bezitters van Samsung smartphones. Tot slot is het prettig dat invulformulieren op de websites die je gebruikt automatisch worden ingevuld het bespaart je dus veel tijd.

Cross-platform gebruik niet mogelijk

De Samsung Pass is momenteel alleen beschikbaar voor mobiele apparaten. Je kunt Samsung Pass dus niet gebruiken op je computer of andere apparaten. Andere gelijkwaardige apps bieden deze functie wel.

Niet bruikbaar in combinatie met Chrome of Edge

Een ander nadeel van de Samsung Pass is dat de app niet bruikbaar is als je websites opent in andere browsers dan de vooraf geïnstalleerde browser van Samsung zelf.

Zie ook:  Stonerbell inloggen

Samsung Pass installeren

De Samsung Pass staat al voorgeprogrammeerd op elke Samsung Smartphone met Android 7.0 of hoger. Je moet de app nog wel even instellen.

  1. Ga naar de instellingen van je smartphone.
  2. Klik in het menu op ‘Biometrie’.
  3. Kies vervolgens voor het inschakelen van ‘Samsung Pass’.
  4. Ga akkoord met de privacy voorwaarden.
  5. Log in met je e-mailadres en wachtwoord.
  6. Scan je vingerafdruk om aan te tonen dat jij het bent.
  7. Je Samsung Pass kan nu wachtwoorden en gebruikersnamen opslaan zodat je eenvoudig kunt inloggen. Je kunt hem bedienen vanuit het toetsenbord van je telefoon.

inloggento.com

Gevolgtrekking:

Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de GGD coronatest uitslag DigiD inloggen. Door op de juiste manier te handelen, kunnen we ervoor zorgen dat er gezondheidsrisico’s worden voorkomen en dat resultaten correct worden geraadpleegd.

Vergelijkbare berichten